måndag 30 juli 2012

We're back

Helgen som gick spenderades i Stockholm för att fira vår första bröllopsdag som råkar vara idag, faktiskt.. men eftersom det är måndag, så fick vi tjuvstartta lite och fira i förtid..

Vi bilade ner till Helsingfors..

image



image



image



Jag skulle personligen inte själv helst ratta på i storstan, men min man är som tur ganska härdad med sånt så det gick nog bra.. =)

Första stoppen gjordes dock i vanda där vi plockade upp graco gungan jag ropat in på huuto..

Sen steg på Vikings Mariella, som inte är någon vidare lyxupplevelse numera.. Den är väl typ minst och äldst av alla och den 37 euro dyra buff'en saknade en massa varmrätter.. man vill liksom inte nöja sig med köttbullar och potatisgratäng när man betalar såpass mycket.. men förrätten och efterrätten var helt okej..

image



Makroner (den illrosa marängsaken längst ner) är tydligen det trendigast som finns just nu och finns i princip överallt.. åtminstone på den svenska sidan..

På morgonen anlände vi till Stockholm..

image



Och till vårt fina och fräscha hotell, Scandic Malmen..

image



Den dagen gick helt och hållet till att strosa genom gamla stan, och sedan shoppa hela dagen lång.. vi gick dit reaskyltarna lyste och damp ner på diverse Waynes coffe som miiki gillar så mycket.. eller ja, näst bäst efter Starbucks som besöktes flitigt i Phuket..

Sen avrundades dagen med kaffe hos mormors syster, som bor i stockholm, och öl på ett par uteserveringar med mammas kusin, som bor ett kvarter från hotellet.. eller hmm.. lime vichy för min del förståss..

Vad konstigt att det snart är ett halvt år sen jag druckit något alkoholhaltigt.. får se hur länge till det blir.. men det går förvånansvärt bra och jag tänker nog inte så mycket på det.. 

Anyway.. dag två shoppades det mera och besöktes de ställen vi inte hann med dagen innan..

Saldot blev diverse babybutiker, NK, Åhlens och Sergels torg där den största H&M butiken jag sett finns.. och de närliggande sportbutikerna  i statskärnan.

Kom att tänka på att om man bredde ut alla plagg som finns i stockholm skulle man antagligen kunna täcka hela världen.. man blir bara snurrig tillsist och orkar inte se mer.. en smärre kulturshock för sådana lantlollor som vi som måste köra i tvåsiffrigt kilometerantal för att komma till matbutiken.. =)

Dessutom var det jättevarmt och kändes mer som Grekland än Stockholm..

image



image



Detta hittade vi då i den röriga storstaden..

Till junior (om pappa får välja) :

image



Ganska långt samma klädstil som han själv.. (kolla bilden ovan) =)

Och han är väldigt specifik om att jag minsann inte får slarva hem några "Daijukläder" till barnet.. inga stuprörsjeans och inget rosa.. (inte för att jag precis ville köpa det heller)..

Diskussionen uppkom av det faktum att det faktiskt finns stuprörsjeans i babystorlek!? Kan inte tänka mig att det är det bekvämaste när vissa vägrar sätta vanliga jeans med stretchigt gummiband i midjan på deras barn.. Nåh.. smaken är som baken..

Söta var i allafall de kläder vi köpte.. och tog lite större storlekar så dom passar på våren..

Och så hittade jag sånt..

image



Påslakansett till vaggan och vagnen med söta stjärnor.. grön dregellapp från Geggamojja och en trikofilt och strumppisar från polarn och pyret..

Och i taxfree shoppen stötte jag på dessa..

image



Soggs.. vet inte riktigt vad idén med att sälja babysockor i äggpaket är men de var inte speciellt dyra och passar perfekt här hos oss på landet med komönster och allt.. =)

Nu har jag definitivt färdigshoppat kläder till den ofödda, eftersom det kommer en del i mammalådan också och kanske bebisen får något i present.. så för att ens hinna använda allt får jag så lov att avvakta och se om vi är utan något sen mot slutet så det inte totalt spårar ur.. men oj vad söta bebiskläder det finns.. =)

Till mig själv blev det ett par långa leggings till hösten, amningströjor att ta med till BB, och ett par gravidjeans som sitter bättre än de jag har för tillfället allt från H&M.. och så varsitt par puma-mysbyxor som också ska med till BB..

Så nu borde jag ha allt i klädväg till BB också.. förutom ett par sköna pyjamas byxor, men det är ju ingen panik precis..

Det blev en hel massa kilometrar vi vandrade och miiki sa också att han inte haft så sjuka fötter sen han var i militären.. man kan ju undra hur bra det är för mitt tillstånd.. fast känner ingen smärta förutom i fötterna, både under för att vi gått så långt och i vristerna där de samlats en del vätska.. Nåh..jag får helt enkelt vila bort det..

Hemresan med Vikings Gabriella var betydligt bättre.. i allafall buff'en.. och Miiki fick sitt efterlängtade snus.. så vi är nöjda..

Nu måste jag snart dra iväg och handla.. detta inlägg blev kilometerslångt, sori... =)

måndag 23 juli 2012

Groda

Har förälskat mig i färg & forms grodserie.. ungefär såhär ska skötbordet och tillbehören se ut..

image



Fast med en klick limegrönt till..

Det finaste babypojkrummet..

lekmer.fi har dessutom -20% på dessa nu..

Måla hela dagen lång..

Medans andra har överlevt krabbisen efter Jakobsdagarna, har jag själv målat ungefär en tredjedel av nedre plan på huset..

image



Det gick ganska bra och smärtfritt skulle jag påstå utan större belastningar på ryggen..

Nu har jag precis käkat spagetti med knackkorv!? som min man viskat ihop.. och så har vi avslutat helgen med lite true blood..

Nu kallar sängen.. natt natt!

fredag 20 juli 2012

Bump

Och dagen med den första riktigt ordentligt hårda sparkken..

image



Vecka 21 (20+5)..

Den lever och växer, och nu behöver man inte väntta på rådgivningsbesök för att konstatera det.. =)

tisdag 17 juli 2012

Frossa i bebiskläder

Idag var vi då på ultra.. och även som förra gången är allt så faschinerande att man knappt kommer ihåg att andas.. =)

Det är någonting magiskt med att se hur ett ytte pytte litet hjärta pumppar på för fullt och växer.. även hur tydliga konturer av ryggrad, hjärna och ansiktet denhär underbara maskinen faktiskt visar..

Alla mått var toppen och resultaten av diverse test (bl.a om downsyndrom) som togs sist såg bra ut..

Efteråt drog jag med min man till polarn och pyret rea, som motvilligt följde med.. han bryr sig inte så långt om varken bilstol, barnvagn eller kläder.. Det är jag som frågar bekantta, googlar och funderar.. och när jag har kommit fram till vad som passar oss bäst kommer han med och hämtar och betalar hälften.. bra så..

Tror att det funkkar bäst så.. det är inte det att han skulle bry sig mindre än jag om att få barn, bara att han litar på att jag hittar det bästa i förhållande till smak, kvalitet och pris.. det säger han i allafall, men det är väl bara för att han ska slippa vara med i processen att jämföra emmaljungavagnar med brio och kolla vad de kostar.. eller spendera en hel eftermiddag med att ha beslutsångerst om det ska bli en blå eller grön fleecehaalare från p.o.p.

Fast när jag väl har fått bestämt mig är jag nöjd.. mycket nöjd.. har inte gjort några värst onödiga köp hittils.. utom kanske graco gungan.. =)

Namnet är dock det enda han inte låter mig välja sådär rakt.. det lutar faktist mer åt hans nr.1 val..

Det blev då en grön p.o.p halare och lite mysiga randiga kläder..

image



Och ja.. det säger väl sig själv att det naturligtvis är en liten kille som bökar därinne..

Och jeussen har tryggat framtiden med ännu en bondpojk med efternamnet Skuthälla.. (Miiki har 4 bröder).. =)

Halaren är underbar, och tydligen det bästa som finns höstar och vårar enligt N.. den borde passa vår klimp till både våren och hösten.. (beroende på hur rejäl han är när han tittar ut).

Om det då hade räckt med polarn o. Pyret, men naturligtvis var jag ju tvungen att plocka upp de söta kläderna vid H&M och Kappahl som jag spanat på också.. fast de flesta var på rea så det var inte så farligt.. jag kunde ju inte sova lugnt om någon skulle ränsa hela pojkklädssortimentet på en dag.. sannolikheten är ju inte så stor men för att undvika att vakna kallsvettandes gav jag efter.. (don't ask, hormonerna flödar lite som de vill jyst nu).

image



Kappahls underbara ekologiska "Newbie" serie..

image



Och H&M's jamasar.. och lite sockor..

Detta var då det jag köpt..

Sen hade jag lite sparat efter att kurragömma hade slutfötsäljning i jeppis..

image



Det var tänkt åt en kompis som present en gång, men hon bor långt borta och är inte sådär jättenära vän, så av någon anledning träffades vi aldrig.. fast nu har jag ju själv användning för dem.. =)

De sköna uggsen, med tarra i sidan är från nån kappahl rea för länge sen, och lundmyr bodyn är verkligen pytteliten, så blir det en stor klimp är det oklart om den överhuvudtaget kan änvändas.. bad hairday mössan är dock ganska töjbar.. =)

Något som dock sparas i ett år eller mer är dessa nya Puma speedycat jag hittade på loppis i kokkola..

image



Verkligen så söta att man dör.. =)

Och sen när jag kom hem drog jag på kaffe med grannen J som genast tog fram minipojkkläder som hennes tvillingar växt ur.. så detta är alltså ärvt, men i bra skick..

image



image



image



Byxorna är nog röda i sidan och ej rosa, men mobilkameran ville knäppa såhär..

image



image



image



Hehe.. New in town.. =)

image



Och ett par halare ur mammalådan ifall det behövs extra..

Så från att ha en och annan body liggandes i en låda till att konstatera att vi nog inte behöver så många 50:or till på ett par timmar är ganska duktigt jobbat..

Det är få saker som är så terapeutiskt som att "nava båånkläädä" i storlek 50.

Nu är det bara att inväntta min egen mammalåda och, visst ja! -barnet =)

Vad ska jag köpa i stockholm nudå? Nåh.. betvivlar att jag kommer tomhänt hem ändå.. =)

Man kan väl konstatera att det inte finns risk mera för mardrömmar att inte ha kläder att sätta på vårt barn, så kanske det är lika bra att avrunda denhär dagen..

måndag 16 juli 2012

Bebisfunderingar och mammalitteratur..

Det blev en telefonfri dag då jag lämnat den vi mammas..

Nåh.. här finns inget speciellt att rapportera.. vi grillar och njuter, kollar igenom hela true blood (hotta vampyrer detdär, verkligen ett uppswing för skarsgård) och så sorterar jag på vinden i den takt jag orkar.. och provar blommiga klänningar och tunikor..

image



Imorgon är det då dags för ultra nr.2.. är nu i vecka 21 (20+1) så kanske vi får se då vad det är som gömmer sig därinne..

Sen har jag budat och vunnit på något alldeles underbart på huuto.. en graco swing 'n bounce..

image



Detta är en kombinerad gunga och sitter.. den har eldrivna funktioner som gör att den kan gunga i 6 olika hastigheter, vibrerar, spelar musik och naturljud..  och så har den en löstagbar sitter eller bouncer som det heter i amerika..

Det är kanske inte bland det viktigaste på att-skaffa-listan och man kan säkert klara sig bra utan en sån, men den var så mysig.. och lite använd.. dessutom var den bara en bråkdel av vad en ny (260 euro!?) Kostar.. så den ska vi plocka upp i vanda på väg till båten och vår minisemester.. och vem vet, jag kanske tackar mig själv flera gånger om när jag står där med ett skrikigt kolikbarn.. eller annars bara ett barn med krånglig mage..

Sitter som bäst i glasterassen och inhalerar min favoritdoft av eteriska oljan "white tea" från thailand och drömmer mig bort... saknar stället något fruktansvärt.. kanske ännu mera nu eftersom jag vet att det är måånga år innan vi styr kosan ditåt igen.. helt enkelt för att jag tycker att det är för långt för någon som är under 3år.. helst 4.. och skulle det bli så att vi får fler barn innan detta i magen är 4, är det ju ännu längre..

Fast då finns det ju alltid husbilar, mumindalen och Astrid Lindgrens värld.. man måste väl helt enkelt resa så som det blir bäst för alla.. fast det får mig att vilja boka flyg till thailand imorgon.. bara för att jag tycker att det sku va det bästa för vår "familj" just nu.. =)

Nåh.. vi slipper ju i allafall till grannlandet, handla på tax free, äta gott och shoppa små mysiga bebiskläder. Hotellsäng och frukkost och ett par (förhoppningsvis) fina soliga dagar i stockholm.. det blir nog en bra första bröllopsdag..

Bläddrar lite i en mama tidning..

image



Och denna gång var den helt okej faktiskt, med något sånär vettiga skriverier.. överlag tycker jag inte att jag är någon mama-person.. den är för ytlig och väl tillgjord för min smak.. slutade läsa efter ett reportage med Carolina Gynning med rubriken "den kommer bara att ploppa ut", yeah right! alla är så uber snygga och lykligare är lyckligast, och jag upplever tyvärr inte vardagen riktigt så..

Min vardag är absolut inte dark å negativ och tråkig heller, men jag föredrar hellre de finska mammatidningarna som jag tycker slår de svenska med häst längder..

Där finns reportage direkt ur livet om te.x en ensamstående mamma med förlossningsdeppression som berättar hur hon tog sig igenom det värsta och kan se ljusare på framtiden.. eller tips på hur man ska orka med kolikbarn, eller allmänt överaktiva barn..

Såntdär som man vill läsa när man själv upplever att man har världens skrikigaste barn och själv är världens osexigaste.. istället för att läsa mama och blänga på de ubersnygga brudarna med sådan lyster och perfekt hy som matchat sin egen och bebisens outfit så in i det sista..
Var och en med sitt.. vilken tur dock att det finns både seriösa mamma tidningar, och mer modeinriktade med tips om hur man får sin muminform till kropp att se något så när representabel ut i allmänheten..

Ikväll har vi haft våffelkalas i glasterassen, och jag är fortfarande sprängmätt.. nu ska jag betala lite räkningar och gogla lite barnklädsbutiker i stockholm.. om ni har några tips tar jag gärna emot.. kan också vara barntillbehörsbutiker.. =)

onsdag 11 juli 2012

Another day in paradise

Städat från morgon.. tvättar kläder och ska börja röja ur min hemma-salong..

Äntligen fick vi duschen kopplad på vinder, så nu är allt färdigt här inne.. precis allt utom 3 lister, och tro mig ATT de blir gjorda ikväll om jag så själv ska sätta dit dem.. =)

Var och hämtade kött från köttfabriken i jeppis med pappa igår.. *yummie* nu ska här göras ugnsstek..

Och så fyndade jag en underbar stickad tunika från momalicious för 20 euro.. den kommer verkligen komma till pass i höst och vinter..

Terassmöblerna fick sällskap av en nytvättad matta och höjde mys faktorn med flera steg..

image



I höst ska vi mysa här med tända ljus och fint sällskap! =)

Oh, righty then.. mera städning, tvätt och matlagning it is! Måste ju passa på så länge orken är här.. =)

tisdag 10 juli 2012

Halfway

Uppdate om magen då.. vi börjar vara halvvägs..

image



Vecka 20 på G.. (idag 19+2)

Känner av rörelser, men inga tydliga sparkar ännu..

Har andra ultran på måndag, då vi förhoppningsvis ser vilken sort som gömmer sig därinne.. då kan jag börja handla på allvar.. =)

Enligt mig har vi det roligaste kvar.. d.v.s ikea besök, handla vagn och kläder till pyret..

En bilstol fick vi då köpt i förra veckan.. det blev en akta graco logico S, med en klick del så man inte behöver krångla med bältet hela tiden.. tog dock den vanliga och ej med isofix.. den blir nog bra..

image



image



Är nog nöjd med den.. och helt okej pris dessutom för att vara från en specialaffär.. eller nöjd och nöjd, jag har ju inte precis fått testa den änn, men den verkar bra i allafall.. ville inte köpa en begagnad då man inte vet så noga vad de varit med om..

Det är väl ungefär vad jag hade att rapportera..

Mår fortfarande super och är nog lite förvånad själv hur lätt jag sluppit undan graviditetens alla krämppor.. det enda jag märkt är lite vätska vid vristerna.. så vi ska försöka fortsätta dricka mycket och inta lime och ananas.. och en del små åderbråck har uppstått på mitt högra lår #$&*! Fast det kan man ju inte riktigt undvika.. kommer de så får man väl helt enkelt ta emot dem..

Och så är jag ganska frustrerad över vad jag skall ha för kläder som jag ryms, och ska fortsätta att rymmas i.. det ser inte bra ut att klämma sig i något med en utstickande magen.. ej heller tälttunikor kommer riktigt till sin rätt.. vilket gör att passformen på kläderna är viktigt.. det är härmed ganska svårt att hitta fina kläder utan att nätshoppa och betala en hel förmögenhet på mammakläder..

Om jag kunde sy och vara kreativ skulle det eventuellt underlätta lite, men har nog inga större förhoppningar på det..

En finklänning och ett par strumpbyxor inför ett kommande bröllop var jag ändå tvungen att satsa i.. så har jag ju en sån om det skulle behövas flera gånger..

Ska se efter vad vasa har att erbjuda imorgon.. hoppas på åtminstone ett billigt fynd..

Natt natt!

Heey!

Hej hej, massor av hej här.. =)

En bloggpaus blev det, och en välbehövlig sådan..

Jag har uträttat diverse ärenden, jobbat, målat glasterassen, sorterat igenom största delen av våra ägodelar, tvättat mattor och sånt där allmänt som måste göras på sommarens få dagar..

Såhär blev terassen som färdig..

image



image



 
                

image



Tadaa! Där ser ni färgen vi ska måla huset med..

Kan för övrigt rekommendera dessa utemöbler från jysk..

image



En 3-sitsig soffa, två stolar och ett bord för under 500 euro.. ei paha.. fast bordsskivan hade väl kunnat vara tjockare eller stabilare konstruerad, men hur som helst var det en bra deal.. favorit platsen att läsa tidning och dricka mitt lime-vichy på.. =)

Och så har matsalen fått en spegel..

image



Tidningskorgen tänkte jag måla vit, samt sidobordet i glasterassen så fort målandet fortsätter..

Sku jag få gubben att sätta fast de sista 3 listerna ännu så länge han har semester är allt här inne prima.. på gårdsplanen har inget hänt ännu.. finare krossgrus är beställt så man ej behöver nöta sönder sina bilringar, men annars står det stilla.. vänttar på en grävmaskin till hösten så vi eventuellt sku hinna så gräset innan vintern.. för det skulle ju underlätta en aning att inte behöva bo med två hundar och en bebis i en sandlåda till gårdsplan..

Den närmaste tiden i bilder...

image



Chill på villan..

image



Dogsen diggar..

image



Lite ordentlig finsk sommarvärme..

image



Fina fisken!

image



Lite möhippa..

image



Limoride..

image



Fina S!

Att sånt.. helt gemytligt.. man måste hinna njuta också fast det är tusen och en saker vi BORDE göra..

Imorgon blir det vasa med L, och lunch med M och F.. kan dock inte säga att varken jag eller min man är överdrivet ekonomiskt oberoende efter diverse införskaffanden inför framtiden, så det blir ingen hejdlös shopping för min del.. jag fick nyss min efterlängtade andra frys, och en del tavara åt den ofödde.. =) så för tillfället är jag nöjd med det.. fast det mesta är ännu oförskaffat..

Det är inte billigt att försöka färdigställa ett hus och skaffa ett första barn och alla de saker som hör till på samma gång.. svårt ibland att veta vad man ska prioritera.. men vi har ju några månader på oss..=)