lördag 29 juni 2013

7 månaders gossen

Vi hann ju med en 7 månaders kontroll också häromdagen.. 9845g och 72cm..



20130629-012451.jpg

Och så har vi lärt oss att sitta.. 👏

Han kryper också ett par små steg nu fast det inte går så snabbt frammåt ännu, men alldeles snart blir det fart i huset..

Och så har vi provsmakat på lite butiksbarnmat inför kommande resor både till Åland och Mallis.. Vi testade säkert 10 storter innan vi tillsist fick nerkämppat en med någorlunda resultat.. Muksus lihaperunasoselaatikko..

Det är så att jag gjort all barnmat själv sedan han började äta.. Mest för att vi ska slippa enklare undan sen när han börjar äta vanlig mat som vi andra.. Den smakar mer som vanlig husmanskost än burikens, och så är det ju fördelaktigt att slippa alla konserveringsmedel.. fast han säkert blir utsatt för dem tillräckligt snabbt ändå.. Har ni förrästen luktat på burikens pureer.. Undrar om jag sku få hunden att äta dem ens.. 😷 Den han godkände luktade också rätt bra så den kör vi på..

Läste lite på ett diskussions forum om butiksbarnmat vs. hemgjord barnmat där det argummenteras om att butiksbarnmaten minsann är så näringsrik och bra, men jag håller nog med den hemgjorda barnmatens sida där det undras hur en färdig konserverad produkt kan vara lika bra som en färsk infryst.. Det är som att argummentera att mikropizza är lika bra som hemgjord pizza, det är en viss skillnad.. Och så smakar de ganska olika.. Barnet överlag han ingen skillnad, det är nog mer vad man blir van med..

Fast ibland hamnar man ju att ta till den färdiga produkten när man är borta i flera dagar.. Och även om jag tror att barnmaten i Finland kan vara rätt bra näringsmässigt slår det inte den hemgjorda som är lagad med kärlek.. 😘 Och det sätter man en kväll på och så har man i veckor framöver.. Ingen orkar göra varje dag, det förstår jag.. Men visste ni att vi konsumerar mer färdig barnmat i Finland än i amerika?

Nåh.. Vi håller oss till den som dög nudå.. Vi får satsa lite på båda här hemma så han är van med maten när vi åker iväg.. Fast väl hemma återgår vi nog till mammas hemlagat.. 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar