fredag 28 juni 2013

Inom snar framtid

Nu ska jag ta mig tid att blogga lite.. Vilket hejdundrande åskväder vi hade idag.. Det har hållit på mest hela dagen.. Vågade inte ens tvätta kläder ifall tvättmaskinen sku gå sönder.. Det förra åskvädret tog ju vår diskmaskin så jag har diskat för hand sen dess.. Suck! Börjar bli lite lessen på reparationsgubbarna då det ska ta så länge.. Nåh, får ringa och höra vad det är som kostar snart.. 😒

Jag nämde ju här i förra inlägget att vi sku resa till värmen om jag uppnår målet innan årets slut.. Nåh.. vi har ju rest till thailand i februari de senaste åren.. Eller tagit ut semesterveckorna i grekland hos min kusin, men eftersom vi inte vill uthärda Willisen för så lång flygresa innan vi vet hur han orkar med det, stod valet ganska klart mellan Turkiet och Mallorca.. Båda med endast lite på 4 timmars flygtid..

Det blev Mallorca, och eftersom vi ändå vill kunna sola och ha en passlig värme på en bra bit över 20 grader blir det redan i slutet på september.. Jess!!



20130627-233102.jpg

Hotellet var fräscht, och hade barnpool med piratskepp och bamse och alltmöjligt..



20130627-233611.jpg



20130627-233654.jpg



20130627-233715.jpg

Vi kan ju med en viss säkerhet konstatera att jag inte lyckas uppnå något mål och få bort 17 kilo på 3 månader.. Men det gör inget.. No händas hä.. 😜

Då ska jag faktiskt skita i att träna och bara vara.. bara lycklig familjetid.. Och William kommer säkert att njuta av bådas konstanta uppmärksamhet..

Men vi ska ju inte resa ensamma.. Vi blir 6 vuxna och 3 barn.. Grannfamiljen inclusive energiska tvillingar på 3 år och Miikis bror inclusive sambo..

Ju mer jag läser på resebloggar och artiklar om Mallorca, ju mer uppspelt blir jag.. Shoppingen lär vara super, på både marknader och i Mallorcas centrum Palma de Mallorca.. Där hittar man även en ståtlig gammal katedral..



20130628-000835.jpg

Vi har bokat med frukkost, och av bilder att dömma lär det inte bli några problem att hitta restauranger att testa på kvällarna.. Dessutom finns både djurpark och vattenpark och gud vet vad för barnen.. Kvinnorna shoppar och drar iväg på spa-behandling, papporna sköter och alla är nöjda och glada! Tycker som det låter som ett bra och rättvist upplägg, eldä va? 😠

Funderade förut varför folk orkar slarva sig till södern och klotta på med småbarn på samma sätt som här hemma.. Jo, för att pappa är med och avlastar och man får färdiggjord frukkost.. Och någon städar åt er, helt frivilligt.. eller för att dom får betalt, men du behöver bara dricksa lite för det.. för nybäddade sängar och torra mjuka lakan.. Och man behöver inte tvätta kläder, det blir inte ens lika mycket tvätt.. och man behöver inte diska en endaste gång eller ens plocka i en maskin.. Får se och uppleva nya saker och platser tillsammans med barnen.. För att man uppskattar dom små sakerna så otroligt mycket mer när man inte behöver göra dem, Thats why!

Får se då ifall karana kan hålla sig borta från magaluf och grabbarna grus och sig till den planerade familjesemestern.. Nåh, för en timmes nack och ryggmasage och annat lika nödvändigt överväger jag utan tvekan en byteshandel.. 😎

Egentligen skulle ju inte detta kilometerslånga inlägg (där jag, rubbing it in your face om att vi ska resa) handla bara om det så jag ska försöka fatta mig kort..




20130628-003405.jpg

Midsommaren firades traditionsenligt vid villan med alla som ville.. Det blev mamma och svärsfamiljen.. Och Miiki nyttjade sina golfklubbor han hittat på loppis.. Med att slå bollar i sjön.. 😒




20130628-003728.jpg



20130628-003959.jpg

Det blev en fin kväll vid sjöstranden..



20130628-004131.jpg

Denhär herren är verkligen en man i sina bästa år just nu.. sötare än såhär blir det inte.. 😊



20130628-004556.jpg

Han har fått sina första passfoton tagna..



20130628-004736.jpg

Och så har vi norppat lite välbehövligt från rean tills hans resepremiär..

Annars har vi nog gjort det vanliga sku jag säga.. Diska, tvätta, städa, handla, föra sopor, matat kaninerna, hälsat på kossorna, kaffat med mommon och fammon och vilat och bara myst..

Nå,hur går det med träningen då? Lite trögt jyst nu sku jag säga.. Motivationen är inte riktigt 100 och har väl inte riktigt sett till att äta regelbundet.. Har inte ätit nån dålig mat men ja.. På fel tider, lite mer åt gången och kanske för mycket frukter.. Ett kilo till är borta så lite går det fram, men sakta.. Har ökat springhastigheten till 7,5 och orkar rätt bra med det.. Trx:n har inte heller använts så flitigt.. Men såhär är det ju.. Det kan ju inte vara på topp jämt om man ska gå ner såhär många kilo.. Känns lite orättvist med sommar dock.. Ingen glass eller sötsaker på terassen och inga middagar på sommarrestauranger. Ingen asiatisk mat, som jag brukar hämta jämt i jeppis.. In i veckorna alltså.. Bara för att man känner för det.. Oh, well man kan inte få allt..

Imorgon ska vi storhandla och så blir det lite kaffegäster och kanske en barnfri kväll på lördag.. En bra hälg tror jag..

Nu kallar sängen.. Natinatt.. 😴

1 kommentar:

  1. Har du testa ShapeUp - appen ? Ja e heilt fast! Man lägger in vikt å målvikt å så räknar i ut hur mytzi man ska ita å åv vad, så lägger men sjölv in va man iter ti fruktost- mellanmål lunch middag osv. Å om man har träna na så sir man ungefär va man borde ita meir och minder åv. Test :)

    SvaraRadera