måndag 17 december 2012

Vad man gör när ens barn sover...

image



Dricker joulute med mjölk och lite kex, fötståss.. =)

Vi lever och frodas.. fast dagarna ser ganska långt likadana ut så hittar inte så mycket nytt och intressant att blogga om..

Vi hålls innom husets fyra väggar, och än sålänge är det bara skönt.. det tar sån tid att ställa sig i ordning och klä på bebisen.. eller inte att ställa mig själv utan amma, byta blöja och sånt så mini människan hålls nöjd när man sen ska i bilen.. hittils har Miiki alltid varit med när vi kört nånstans eller Willis fammo, fast han alltid har sovit i bilen, så det har gått bra..

Men det är plötsligt sjukt svårt att passa en tid.. för om han plötsligt bestämmer sig för att vara tvärtemot och inte somna innan vi ska iväg, vrålar han som ett svin när man ska klä på honom och fortsätter sedan i bilen, och det är ju inte så kul.. och allt man sen ska slarva med sig åt bebisen.. kommer nog säkert att åka på loppisrundor och sånt för att hitta på nåt när han är lite äldre, men for now är det helt enkelt enklast att hållas hemma. Och här hemma finns ändå att plocka på med när han sover..

Nyfödda bebisar har inga klara rutiner.. dagarna blir lite som de blir.. men alltid när han somnar har jag min egen rutin.. kaffepaus, min egen tid.. andningspaus.. efter det mer vardags plock.. det gäller att utnyttja tiden då man kan när det ändå sprutar ur alla hörn.. mera smutstvätt finns alltid och köket exploderar på nolltid..

Ett par gånger har vi ändå vädrat näsan ute och varit och skutt.. =)
image

Och så har det sista pyntet plockats fram och granen står pyntad..

image


Tim var måttligt inspirerad.. =)

Och Willis testade babygymmet..

image

Tiden rusar iväg ruskigt snabbt och på fredag är William en månad gammal.. redan!? Snart går han väl iväg med skolväskan på ryggen innan man hinner reagera.. =)

image

Det är verkligen det mysigaste som finns att ha en sovande bebis brevid sig.. <3

Nu ska vi å skutt ett varv innan det blir mörkt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar