torsdag 6 december 2012

Det senaste på bebisfrontten..

I torsdags slapp vi hem.. alltså för en vecka sedan.. sent på kvällen blev vi utskrivna och slapp hem och sova i egen säng.. (på de vilkor att vi åker till hvc och kollar Bilirubinet morgonen därpå)

image



Vi hann sova, ta blodprovet och dona på med det nödvändigaste här hemma på fredagsförmiddagen.. jag rev fram julgardiner och det övriga kräset och skulle precis skrida till verket när de ringde från hvc och berättade att bilirubinvärdet änn en gång stigit.. och att vi måste in till barnavdelningen och kolla det igen på kvällen.. som tur hade det då sjukit tillbaka så vi fick åka hem men vidare prover skulle tas, och såhär har det hållit på sen dess..

image



Mera pickor, mera sjukhus och utmattade trötta föräldrar.. mest psykiskt trött på allt.. och på att väntta att det ska vara över när det känns som att den dagen aldrig kommer..

Nu har vi however, fått vara ifred sen i måndags då de sista provet togs.. värdena var inte tillräckligt låga då heller, men eftersom de hållits något så när jämna och bara höjts och sänkts med ca 10 enheter bedömdes det att det tarppas ner av sig själv med tiden.. Dessutom hade han ökat bra i vikt (nästan 200g här hemma) och så börjar han vara så pass många dagar gammal att det inte är farligt mera..

Googlade bilirubin för att för nyfikenhetens skull ta reda på vad som händer ifall man inte behandlar bilirubin eller gulsot som det också kallas, och ingen fakta förklara något specifikare än förödande hjärnskada.. men redan de orden gör mig glad att vi har teknik som gör det möjligt att behandla detta.. fast sånadär screening apparater som dom har i sverige för att kolla värdet utan blodprov vill vi också ha hit, tack! =)

Har inte sett nån vits i att blogga när humöret svänger i takt med beskeden om värden och sånt, så det har varit lite tyst här.. och nu när har tillfrisknat och fått tillbaka orken hinner man inte..

Idag tillexempel fick jag ha honom skrikandes i vagnen för att inte pissa ner mig och åt ordentligt först tja.. typ klockan tre.. annars är han vaken och ska äta konstant.. däremellan blöjbyten och misslyckade försök att flytta ett nästan sovande barn från famnen till vagnen.. nu.. lagom till pappas hemkomst, somnade han i ren utmattning.. hoppas några rutiner skall börja ta sig småningom.. kanske jag ätit något opassande så han får magknip?

Fast vilken stor personlighet han har vår son utan att ens kunna uttala några ord.. ska jag beskriva honom blir orden Ampper, fundersam och kramsjuk mest passande.. är han hungrig ska maten vara serverad på två röda annars blir det skrikfest.. han gnyr på och funderar och rynkkar ögonbrynen och höjer huvudet för att titta.. mycket att upptäcka.. och när man ska sova är mammas famn den bästa platsen på jorden.. synd bara att jag själv också måste äta och slippa på vessa.. helt onödigt att tänka sig att något annat blir gjort.. nåh.. vi hoppas på rutiner och längre sovstunder i framtiden..

Annat vi hunnit med under tiden vi varit hemma..

image

Provsovit emmaljungan..

image


Gungat lite..

image




Och myst i massor..

image


Nu när pappan i huset väl är hemma ska jag ta och sy det sista på julgardinerna till matsalen.. har noll inspiration, men de är nästan klara så det sku va nåt att få upp dem..

1 kommentar:

  1. jeej! Har väntat och väntat på en uppdatering på ho ni har e! va skönt att int behöv ta na prover na meir! På hade bilden tå an siter i gungan så syns e no att han är en skuthälla :)

    SvaraRadera