tisdag 19 mars 2013

Helgen och måndagen

Helgen spenderades i Vasa och Replot..

image



Kaffe på Aschan.. tittade runt i olika butiker.. William studerade mest taken.. =)

Sen var vi en sväng till rewellcenter också och så handlade vi en massa gott vi minimani och styrde kosan mot Replot och mammas villa..

image



Tog på oss stickasockor eftersom det var rätt kallt, och eldade i spisen.. åt Pizza och sånt..

Vi hade ju gärna besökt någon restaurang när vi nu engång gör någonting med familjen men med den yngsta blir inte saker alltid som man tänkt sig.. Det blev till kotipizza istället efter att han tydligt markerat att det nog räcker nu med butiker, så jag ville inte riktigt chansa..

Har aldrig träffat en människa med sådan vilja som William.. han är 4 månader och redan fullt kapabel till att få oss att göra saker på hans sätt.. som när vi var i clas ohlsson butiken te.x bestämde han sig för att nu är det färdigt suttit i bilstolen.. nåh.. bara att lyfta upp eller utsätta oss själva och alla andra för skrik som man inte trodde var möjligt att komma ur en sån liten kropp.. det gjorde vi inte, alltså bar jag honom tills vi sku fara vidare..

Och då måste han ju spännas fast i stolen.. och vilket utbrott sen.. det ekade i hela parkeringsgrottan.. vadå 2 års trots.. våran är född såhär!? =)

Läste tillochmed en artikel där det påstås att man tillfälligt förlorar 30% av hörseln av att bli skriken rakt i örat.. nåh.. inte så konstigt att jag inte hör eller ropar när jag pratar.. =)

Vi har båda kollosalt starka viljor, men han toppar nog dem galant.. och ingen supernanny metod funkkar på någon man inte kan kommunicera med änn.. så, det är nog bara att uthärda.. kahvia naamaan bara.. =)

ATT sånt... Han är å andra sidan väldigt äkta.. är han glad skrattar han med hela ansiktet, men är han ärg är han det med hela kroppen.. och kan vara hur gosig som helst mellan varven.. men när han väl bestämt sig för någonting ser man i hela ansiktet att jag kan glömma att han kommer att ge sig..
Hur i hela världen kan man förstå sånt på 4 månader?

Och så har vi ju tandpremiär på G.. om kvällarna gråten han och gnagar allt han kommer åt i högra sidan av munnen.. ibland somnar han av ren uttmattning.. och nu är han lite snorig också.. inte lätt att vara liten inte..

Vi försöker fortfarande med potatisen, nu med potatis och morot från butiken.. men eftersom han oftast har en röd rand på baksidan av huvudet efter att vi "smakat" då han tryckt huvudet så kraftigt bakåt, kan det inte vara riktigt huippu.. =) nåh.. nånting måste han ju börja äta småningom.. vatten går i allafall ner och är bra nu då han är snorig och har en massa slem..

image

Detta fick William från vasa.. har sökt efter muminboken nu en tid och så behöver han ju ha sin egen melaminskål att äta ur.. =)

Igår hade vi en toppendag efter en toppenhelg..

image

Vi var ute i säkert 3 timmar.. matade kaninerna, såg på kossorna å tog en vagnlenkki till skogen, typ 6 kilometer...

Pappan i huset har köpt upp halva apoteket och får vakna mitt i natten och öppna näsan med diverse preparat. Stackars liten! =) men jag och så småningom Willisen börjar vara på det torra med snuvan.. det minskar i allafall för honom för varje dag.. tur det, det är ju inte så lätt för honom att snyta sig.. testade näsfridan lite, men det är inte så lätt när allt är in i näsan och inte i borrarna..

Imorrn har vi käkat frukkost, busat och sett på familjen annorlunda.. senare ska vi nog slarva oss till skogen idag också, fast det inte är alls soligt.. ni vet sådär som 95% av familjelivet med små ser ut.. har inte så mycket mer att rapportera jyst nu så, ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar