torsdag 7 januari 2016

Om att störa sig på andras lycka i sociala medier






Kom att tänkka på något jag snubblat över mycket nu här senast och fått lite fyllnad av.  Inte på att andra är positiva eller har intressen utan de som orkar gnälla om det. 


Okej, Junior VM i hockey var igång och Facebook fylldes som vanligt med diverse statusuppdateringar om matcherna. "Vad förbannat störande tyckte tydligen fler jag känner via facebook" Varför då frågar jag? 

Jag tittar själv inte på hockey för att jag inte orkar lägga energi på det. Det är inget större intresse för mig så jag har helt enkelt annat för mig. Men visst i helgoland tyckte jag att det var roligt att Finland vann VM guld!! Sen kommer nån bara å "Didn't watch, Don't care".. Okej. men scrolla förbi de statusarna då. Är hela nätet fyllt med VM statusar som du inte orkar läsa, här är ett råd: Stäng av datorn och gör något annat? Finns säkert nåt du kan ägna tid åt istället? För jag förstår de som passionerat är med och gillar hockey som går bananas då vi faktiskt vinner. De är ju inte så jätteofta om ni tänker efter. Varför låter man inte de som gläds över det göra det då? 

Eller de som inte orkar se mera bilder på nåns barn eller hundar etc. Ta bort dem ur flödet då? Problem solved! Tillochmed årsresuméer är heller ej alla i smaken och kan låtas bli att klicka på.. Nån laddar upp för mycket om träning, kost, C9, sina outfits eller vad som helst. Och suck och gnäll, vem orkar nu läsa om det?

Har ni nångång tänkt på att det finns bloggare och folk överlag på alla sociala medier som skriver och dokumenterar sitt liv utan att bry sig det minsta om jyst DU tycker att det är inressant? 

Och jyst dethär är det som JAG älskar med folk. Jaha, han gillar tydligen hockey MYCKET! =), Hennes passion är träning och hälsosamma recept en annans kanske mode eller både och, va kul! Det säger mig något om människan. Hon gillar sina hundar och han mårar mest på hela tiden på jordbruket eller vad det nu kan vara. Eller någon som besökt nån spännande plats dit jag antagligen aldrig kommer att komma under min livstid. 

Alltså det är ju dethär som BERIKAR oss? Fyfeen, så tråkig cybervärlden sku vara annars, eller? Och det komiska är då jag tänker efter att inte alltid men ofta, kommer det från såna människor som jag inte vet nånting om alls nästan annat än vad de heter. Då frågar jag mig vad ni själv isåfall bidrar med? Vad gör dig intressant? eller är det bara sånt som intresserar dig som duger att skrivas om på nätet? 


Jag VILL faktiskt läsa om dina barn, hundar, träning, hockey, vad du gjort det senaste året eller vad det nu kan vara för det är det jag minns DIG för. Ett litet face på nätet får så mycket mer innehåll med sånt. Och fast jag sku se nåns vardagsbilder VARJE dag sku jag bara känna att jag är mer uppdaterad i den människans liv. Är det sen något som jag tröttnar på får jag helt enkelt bort det från mina internetkretsar. Live and let liv! Dethär är 2016 nu gott folk. 

Folk gillar att uppdatera sociala medier. Det är inte för att man själv ska göra sig till något och synas och höras, det är mer som en gest. En glimt av mitt liv, varsågod. Får jag se vad du gör eller hur ni har det? Om inte, är det också okej. Alla behöver inte vara lika crazy på att blogga, instagramma eller facebooka men låt de som vill göra det. För denhär hemmamamma kan det vissa dagar rent av vara mina små små egna pauser då jag får socialisera mig med andra vuxna. Det är rätt jobbigt att ränna på med 2 kids överallt, men med sociala medier kan man ju iallafall virtuellt sända omtanke, gratta någon, glädas med någon det gått bra för eller annars bara fördriva tiden med något trevligt. 

Eller så kan man nätmobba, håna, pika, sucka över andras trååhååkiga kommentarer som om ens egna värderingar och ens egen tid är det enda som räknas. Eller så kan man ju för allt i världen låta bli!

 

"Vart så störd så ja måsta ba skriv" hör jag ofta, och jag tror jag också har suckat mitt genom åren om alltmöjligt. Men nästa gång försök att låta bli. Jyst try! Jag vet att det är svårt men jag blir lika jäkla "störd" på ditt gnäll som du blir om det som skrivits.  Även om jag har en neutral ställning till båda sidorna då, eller rentav håller med om det som pikas. Kanske jag blir mer störd på gnället faktiskt eftersom jag tycker att alla får uttrycka sig i sociala medier, men att man kan försöka ha respekt. Så hur sku det vara om vi sku låta var och en göra det som ger dem innehåll i livet och dela med sig av det? Om det sen stör, se på något annat, men irritera dig inte på andras lycka. 

Nu menar jag inte sådär live i alla sammanhang. Speciellt vi kvinns skvallrar oändligt. =) Och jag kan inte tänka mig en bättre eftermiddag än en kaffekopp, en god vän och lite smaskigt skvaller. Om man publicerar något på nätet får det analyseras tycker jag, för då skriver man ju också åt allmänheten. Jag tycker väl bara att man kunde ha förståelse för att det någon skriver är viktigt för dem och inte bara "slut nu ti skriv om häde hockey, vädri" eller vad det nu kan vara. Lika bra kan ju du också låta bli? Och sålänge varar ändå inte nyheter på nätet. Imorgon är det gårdagens tidning och ditt flöde kanske behagar dig bättre. 

Vad tycker ni därute? Är det okej eller inte okej att sucka högt över det andra delar med sig av i sociala medier?



2 kommentarer:

  1. Jag tänker nog lite som dig tror jag, bra inlägg! Tycker det hela tiden ska klagas om saker och ting, speciellt i bloggvärlden, saker som vissa inte orkar läsa o.s.v. Men bara att scrolla då, jag är inte intresserad av att behaga precis alla som råkar stöta på min blogg, det är inte ens möjligt att lyckas med det :) Men så är ju vissa sådana till personligheten också, att de tycks vilja hitta saker att störa sig på, sådär halvt på flit :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant! =) Man behöver inte tycka om alla, eller om allt som alla skriver men man kan ju ändå vara trevlig och låta folk skriva och göra vad de vill. Om det inte behagar en att läsa kan man gå vidare i livet, typ. Förstår inte riktigt hur man orkar lägga energi på att störa sig sådär förskäckligt på vad någon annan delar med sig av. Och kommenterar man högt hur otroligt störande det är så känner alltid någon sig lite träffad.. Det går ju åt en del tid till dethär med att blogga, och även om man inte följer me statistiken och bara skriver sånt som ger många sidvisningar så känns det ju lite snopet att läsa att nån bara "hur orkar ni skriva era årsresuméer tec." det tog ju någon timme att knåpa ihop den så det kunde man ju respektera även om man själv inte vill läsa. Och faktiskt kan jag tycka att det är rent konstigt att inte tycka att det är ens lite roligt att finland vann guld. Det är ju liksom inte så ofta, även om man själv inte följer med så noga. Jaja, alla är vi ju olika.. men det tåls att tänka på dethär tycker jag. =)

      Radera