söndag 10 januari 2016

Reafynd och olycksfågeln

Igår begav vi oss till stan för lite reashopping. Det var en del jag tänkt beställa åt William från H&M som var slut på nätet, så tänkte gå och kolla i butiken innan jag skickar in beställningen då vi ändå fått presentkort av tomten. Mat var vi också utan så såhär dånade vi fram i full fräs då koncentrationen av erfarenhet är rätt så begränsad hos båda. Vanessas första gång i egen bilkärra också, och så kul hon tyckte det var.


Detta borde ju onekligen vara det bästa tillståndet att snabbt som blixten rafsa ihop maten och bege sig hem. Men lagom tills vi nått brödhyllan hade Vanessa rivit upp pekfingret på något och blodet sprutade. Inte sådär lite som man kan torka och hålla emot med papper och sen fortsätta, utan ganska djupt hack som inte ville sluta blöda och hysteriskt gråt. Vi hämttade plåster från infon som hon naturligtvis rev bort hela tiden och vi glömde förståss hälften av allt vi tänkt handla. Men hem kom vi.. Såg efteråt ingenting på bilen som hon kunde ha rivit sig på, så kanske en hylla? Plötsligt så började hon ju bara gråta.. Helt förvirrande då man inte vet vad som orsakade det.. Nåh.. tillsist slutade det och hon somande i bilen påväg hem. 


William i sin nya spidermanfleece och blixten fodrade gummistövlar. Båda hade jag tänkt beställa, men storlekarna var slut. Vilken tur att vi hittade i stan då, visste att han skulle gilla dem. och han har visat dem åt alla han mött sen dess.  =) Och så fick han en nyckelring att hänga i dragkedjan som han promt skulle sova med igår också.


Jag hittade också på rea. En hushållsmaskin som jag länge funderat på att köpa till bra pris. Ingen med köttkvarn, mixer och juicepress och alla möjliga extra grejs, utan bara en vanlig hederlig som mestadels svänger ihop degen och vispar något ibland. Och den e super! Blev tipsad av Nina då jag var där så nu ska det nog bli semlor i veckan. Lite enklare är det ju att baka med barnen då man använder en sånhär, då man inte har händerna fast i degen hela tiden. Man får ju se efter så de inte stoppar fingrarna i vispeln förståss, men det jag HATAR mest med att baka är just att knåda degen. Det sipprar mellan fingrarna och är svårt att få allt blandat ibland så nu ska vi se om det blir roligare. Har aldrig varit så harmad över att jag glömde köpa jäst, annars hade vi nog ätit semlor redan idag. =)



En förenklad jordgubb/blåbärspaj blev det, med vispgrädde. Jag vet! hade tänkt ha en sokeriton tammikuu, men man måste ju se vad maskinen går för.  =)

Ikväll har den lilla olycksfågeln lyckats knocka läppen i en förvaringskorg så det kommit ännu mera blod, så nu är denhär dagen tack och lov slut innan det händer något värre. Alla dessa olyckor, såna som man omöjligt hinner stoppa då hon vipsar på hela tiden. Igår klämde hon fingrarna i lekkammardörren också så det tycks vara mycket otur på G.

Imorgon ska vi hämta ut paket på posten med nya gardiner och mattor till barnens rum, så försvinner hoppeligen det sista av julen också.

Natt, natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar