lördag 12 januari 2013

Byteskläder och fredagsmyys

Nu är vi lite mer skapliga som människor efter att ha sovit bra ett par dagar.. och nätter också.. tänk vad stor skillnad sömnen utgör ändå...

Ni som funderar varför jag publicerar inlägg för det mesta innan jag skrivit dem klart, är för att appen på telefonen därifrån jag i princip alltid bloggar, kan radera hela inlägget när man försöker backa ett steg när inlägget är klart för att komma till publiceraknappen.. det hände igen jyst.. jag hade ett kilometersinlägg färdigt och poff så var det borta och jag får börja om.. så om senaste inlägget verkar korthugget föreslår jag att du återkommer efter en stund då jag fått det klart!  Inte bara senaste inlägget nu, utan allmänt sen också.. måste göra så om det ska bli några inlägg alls på den begränsade tiden då han sover..

Vi har mest gjort ingenting den senaste tiden.. varit skuttand till gambelmommos som bor på andra sidan av storvägen, hämtat posten och slängt soporna i farten, handlat mat.. (och muumipappa-muggen) =), satt igång otaliga tvätt och diskmaskiner som vanligt.. Såntdär allmänt vardagligt som göras bör för att det inte ska krisa.. =) och så har vi besökt min fammo.. fast hade "bara" packat med en omgång byteskläder, så när allt var nerklottat fick vi vända hemmåt..

Dethär med att planera och packa åt barn är något man lär sig vartefter eller? Igår prickade han ytterdörren i hjälpköket medan jag höll på att byta blöija.. sen spydde han över sig själv och sin gunga samt gjorde nr.2 så det räckte ända upp till nacken.. i "outfitten" jag omsorgsfullt valt åt honom (meaning något annat än bara en pyjamas)när vi nu en gång sku ti främans..

Nåh.. for till fammos.. där passade han på att kissa såna mängder på en gång så den fjuttiga blöijan inte hade en chans, inte kläderna eller min tröja heller.. bytte till byteskläderna och skalade av mig själv en tröija eftersom jag hade två.. vi kom dit kl.13 och vid 16.30 hade han igen klottat ner sig uppefter hela ryggen.. suck! Vad göra? Inga fler byteskläder..

Jag virade en spytrasa omkring baken på herren, packade in honom i halare och bilstol och drog hem.. kul.. tänker man sig vara nånstans hela dagen får man alltså ha med sig 5 omgångar byteskläder minst! Och dethär har han passat på att göra när vi varit och handlat också ett par gånger redan.. fräscht.. när man eventuellt bara har våtservetter med sig.. =)

BTW... borde alla bodys vara omlått.. det är inte så smidigt annars när man ska dra den över huvudet.. Fast borde eventuellt testa att byta till blöjstorlek nr.3 som är från 5 kilo.. han börjar väl vara det eller tillochmed ha passerat gränsen redan.. i nästa vecka ser vi på rådgivningen.. så vi sover Jå, men med varierade resultat, och lite knyckigt för min smak.. =)

Nåjaa enough bajsberättelser.. =) igår hade vi fredagsmyys.. eller försökte vårt bästa heter det.. vi brukar annars äta i skift om lillemannen är gnällig, men igår ville jag inte det, eftersom jag gjort gris ytterfilé, pommes noisettes potatis, och grönsallad med feta och rödlök och så sommersby äppelcider till det.. och sen bastu och film..

Men herremannen lade sig på tvären och ville inte sova..

image

image


Jag hade honom med mig i köket när pappan hade annat på G, och multitasking har härmed nått ny nivå.. stekte filé, satte tillbaka tutten åt honom för femtielfte gången, satte kött i ugn, satte tillbaka tutten, gjorde sallad, satte tillbaka tutten och gjorde sås.. och lade tutten åt honom förståss tusen gånger däremellan som jag gjorde maten också.. Vi åt, fast aningens sent.. =)

Sen fick han hänga i gungan en stund, där han var nöjd tills vi ätit halvvägs.. jag skyfflade i mig och konstaterade att det nog aldrig blir några syskon för dig om vi fortsätter såhär.. =) och så fick jag honom till sist att sova i vår säng..

Då kunde jag smyga ner igen och bada bastu och se film.. Vi såg The Impossible, en familjs berättelse om hur de överlevde tzunamin.. den fick klart godkänd, och fast hur frustrerad knodden än gör mig om dagarna ibland var jag tvungen att krama honom extra hårt av ren tacksamhet när det var matdags igen.. kan inte förstå hur man klarar av att fortsätta leva när man förlorat delar av familjen.. förlorat sitt barn eller sin andra hälft.. en ren mardröm..

Idag är pappan i huset på skoterutflykt och vi ska försöka få undanstädat julen.. köket ser ut som en exploderad bomb efter mitt kockade, och hjälpköket är full av klädhögar som behöver sorteras i sina skåp..

Bara att sätta igång.. Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Att byta blöjstorlek kanske hjälper, annars kan ni ju prova byta blöjsort. Vi började med pampers men bytte till libero eftersom det så ofta "läckte" ut vid benen. Lycka till :)

    SvaraRadera
  2. Vi har nog haft libero ända sen födseln.. Tror bara han har sådan teknik ibland så de inte håller tätt, eller så är de för löst fastsatta.. Det händer ju trots allt inte varje gång.. Men ALLTID när man är på språng och som minst sku önska det.. =)

    SvaraRadera