söndag 6 januari 2013

Månadens bebis

048

Eller egentligen förra månadens eftersom vi var till rådgivningen 20.12

Då vägde han 4695 gram och var 55,6 cm lång.. så bra hade han växt sedan födselvikten 4280g och 51 cm..

Numera äter han som en häst, så antar att han växt ganska bra sedan dess också.. Har tyvärr slutat amma redan, eftersom han var så svag i början av sina bilirubinvärden och inte orkade äta fick han inte inövat någon bra teknik på det hela.. Han har inget bra grepp, och äter om jag råkar ha mycket mjölk, men efter en liten stund blir han frustrerad och fäktas med armarna.. till sist blir han bara ledsen, börjar gråta och "bokkar bort" hela bröstet.. Har verkligen försökt vara hård, få igång amningen igen och inte ge någon ersättning utan bjuda ut bröstet tills han fattar poängen, men det slutar alltid i en skrikfest, med ljud som verkligen borrar sig in i hjärnan..

Han har blivit för bortskämd med flaskan och vet att det finns enklate sätt än att behöva jobba fram mjölken.. med flaskan behöver man ju i princip bara svälja..

Nåh.. det är väl inte hela världen.. men man ser ju vad vissa tänker när de frågar om jag "slutat amma redan"!? att han ju är så liten.. hmm.. kan i allafall då meddela att det inte är frivilligt.. att jag verkligen planerat att helamma i ett halvt år minst.. men allt går ju inte alltid som planerat..

Annars har han utvecklats massor.. Han älskar att läggas på axeln då han orkar lyfta huvudet bättre då.. tittar på alltmöjligt och dunsar sen ner på axeln tibaks.. ibland blir har rent av uttråkad av att bara sitta still.. då får man snällt hitta på underhållning till herren, för han säger minsann till om han inte är nöjd..

För tillfället har vi en väldigt söndrig vardag då han äter, sover en stund (max en timme, oftast bara en halv) äter en skvätt till och slumrar till igen.. så jag ska hinna med så lite som möjligt annat om dagarna.. Nätterna är som tur bättre.. fast visst har det funnits vaknätter också men oftast vaknar han bara en eller två gånger..

Ska snart till rådgivningen igen då.. då blir det även vacciner mot rotavirus och allt vad det nu var.. får se vad vågen och mätstickan landar på då..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar