söndag 24 augusti 2014

Brasa, yllesockor och söndagstankkar..

Igår var vi på kalas till en viss kusins villa som fyllde jämna år.. Riktig trevligt var det.. Alltid roligt med jämnårigt sällskap åt William också..



IMG_2213.JPG

IMG_2212.JPG

Och fint är det ju alltid i vexala..



IMG_2223.JPG

IMG_2219.JPG

Idag däremot har vi eldat första brasan för i vinter och invigt nya yllesockor.. Riktigt rått och kyligt i luften...

Poppaaa säger William, och vi kände på spisluckan allt eftersom den blev varmare i hopp om att han ska inse att det inte lönar sig att känna på den då den varit ibruk, men lite spännande är det nog allt.. Och nästa gång han ser spisen har han nog ändå glömt det..

Antagligen den största orsaken till att vi eldade rätt lite ifjol.. Det är enklare att vrida upp värmen med ett litet barn i huset istället för att börja med att eldä på morgonen då vi stiger upp ensamma och det är kyligt.. Och sen se efter barnet varenda sekund hela dagen igenom för att det är en superhet spis mitt i vardagsrummet..

Inte för att man precis kan elda en hel dag, men den hålls ju het rätt länge.. Fast det förståss då kostar en hel del mera att öka på värmen då man har en ypperlig spis, men.. Numera har vi ju ett lekrum intill vardagsrummet också där alla hans leksaker finns så det är rätt sällan han hålls med mig i köket då jag försöker plocka undan..

Nåh.. Idag eldar vi en stund i allafall.. Bara för att det är så mysigt, och till kvällen tror jag vi tänder ljus första gången för vintern också.. Vädret växlade ju från superhett till höst på nolltid, så man får väl helt enkelt gilla läget och göra detsamma..

Nu ska vi plocka undan här i residenset så kanske det blir lite mysigare med ljus sen.. Köket har åter engång exploderat, köksbordet är klottigt med en tredjedel av Williams frukkost på golvet, hallen är full med grus, vardagsrummet fyllt med leksaker och en tvättmaskin borde starttas.. Normisöndag med andra ord efter att man latat sig med hushållet.. Men så tänkte jag att vi ska koka lillasysters nappar och flaskor också.. Bara vi får röjt undan i torkskåpet först.. =) bara att börja på då antar jag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar