tisdag 17 januari 2012

Dogs world

Relativt givande dag idag!

Jobb 9-12 och sen kom Tims och mammas hund Edis uppfödare på besök för att se om hon kan ge oss några råd på hur vi ska kunna ha dem tillsammans över huvudtaget igen. (de är båda hanar från samma kulle, men började ta ihop vid ca 9 månader troligen eftersom de går igenom puberteten på samma gång)

Och hon kan den kvinnan. Jestas! Lika självsäker som självaste Cesar
Milan kom hon och visade dem var skåpet ska stå. Och de lekte över en timme utan några problem. Stämningen var avslappnad och bra..

image



Detta vill vi ha tibaka, tack!

Tror nog bara inte att effekten är den samma om hon inte är här.. efter lite fundering, kom vi till att det effektivaste sättet att fortsätta är att vi helt kallt byter hundar ibland, så att båda hundarna lär sig lyda och respektera båda människorna..

Har nog insett att ha fler hundar är fem gånger så mycket jobb som att ha en. Har man en har man regler så att vardagen fungerar. Det har man med flera också men man måste vidta de rätta åtgärderna så att man får den översta rollen i flocken och kan kontrollera den, annars blir det bara skit av allting. Idéerna tar slut och man blir bara förbannad och känner sig hjälplös. Glöm att skaffa många lurviga små gulliga valpar och nästan behandla dem som barn.. de kommer att växa upp och är du inte färdigt deras ledare kommer de at själv sinsemellan bestämma vem som är högsta hönset på täppan.. =)

Edi har ingen respekt för mig, men det kommer han att ha, so help me god! Han är envis men det är jag också.. may the best packmember win. Därför har mamma lite lättare, för henne lyder han ju.. och tim lyder för det mesta både mig och mamma. men dom är som barn när dom leker, man får vara framme och fya och neja tills det når ända fråm.. men nu har jag väl lite mer knep i bakfickan och inspiration till att fortsätta träna och jobba på dethär..

Jaha.. nu ska jag skumma igenom denhär..

image



Och fundera ut vilken mascara jag ska köpa.. Sen blir det mera Hell's kitchen..

Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar