tisdag 17 januari 2012

magnet!?

Nu blev det hektiskt med hemmapatyn igen. tycker inte jag hinner med nåt annat.. =) Tänkte att jag sku berätta lite om vad det är vi sysslar med..

Energetix heter företaget från tyskland som vi säljer magnetsmycken åt.. De är framtagna av smyckesdesignern Petra Döring.. som designat smycken i flera årtionden, men efter att hon själv fått låna ett magnetsmycke av en bekant, och slapp sin värk började hon forska i magnetens verkan och senare skrev hon en doktorsavhandling i ämnet. Hennes smycken innehåller alla magneter idag.



Magnetsmycken är alltså ingenting nytt.. det sägs till och med att kleopatra använde sig av en magnetamulett, för att behålla sin skönhet och hälsa. I det antika grekland använde de sig av magneter för att bota olika slags åkommor, men här hos oss i europa vet jag inte riktigt när magnetsmycken nådde fram.. hittade ett armband som har varit min farfars mammas från 70-talet, och det var redan en bit fram på utvecklingen eftersom det var förgyllt och man hade försökt göra det lite finare än det tunga skrotet som magnetarmbandet var i sin första form.. =)

Idag är dessa magnetsmycken, (i allafall som petra designat) alla gjorda av kirurgiskt förädlat stål, samma material som skalpeller som används i operationer är gjorda av.. bara slipat på ett annat sätt.. De orsakar alltså inga allergiska reaktioner eller irritationer. vissa som har nickelallergi kan uppleva att dessa smycken kliar lite till en början de första timmarna som smycken används, men tillverkarna rekomenderar att man byter och sätter armbandet på andra handleden varje gång man upplever att det kliar och dricker rikligt med vatten, så går det om innom max några dagar.. detta betyder att magneten princip behandlar allergin..

Hur fungerar då magneten? Jo, jorden innehåller ju en enorm magnet i mitten som gör att saker och ting hålls på plats, månen och andra sidan har inget magnetfält. alla levande ting behöver vara utsatta för magnetfält för att må bra. I en undersökning där man forskat i astronauters hälsa efter deras månresa kan man konstatera att alla hade försämrad hälsa på något sätt. de hade värk, styva leder och andra åkommor, vissa t.o.m depression. forskningen menar att detta beror på att de levt i för lång tid utan någon som hälst påverkan av någon magnet. Andra undersökningar som gjorts är att man tittat på blod i ett mikroskåp av en person som inte använt magnetsmycken.. såhär ser det ut..



På finska kallas detta kolikkosyndrooma. Inget allvarligr, men i många fall kan det långsiktigt orsaka blodpropp. Detta betyder alltså att de röda blodkropparna klumppar ihop sig, och gör det omöjligt för blodet att pumppa ut ända i de minsta kapillärerna, och då får man försämrad blodcirkulation, symptomer som te.x kalla händer och fötter. Nedan är en bild på samma person efter ca två veckors användning:



De röda blodkroppana har delat på sig och gör så att blodet nu slipper in i minsta lilla kapillär. När cirkulationen flödar på och syrerikt blod flödar snabbare hjälper det alla andra organ att pumppa på med full kapacitet. och då självläker kroppen åkommor också snabbare. magneten i sig själv botar inte åkommorna dirket, utan magneten aktiverar kroppens organ som då botar åkomman..

Magnetstyrkan mäts i gauss, d.v.s hur stark magneten är. Enligt forskning behövs det minst 800 gauss för att behandla någon åkomma. idag har petra många olika magnetprodukter i sitt sortiment med styrka från 1000 - 2200 gauss.. Andra magneter som te.x kylskåpsmagneter innehåller också magnet, visst.. men de är nog allt för klena för att behandla någonting. Andra företag har också magnetsmycken, men det viktiga när du köper ett magnetsmycke är att försäljaren vet och kan bevisa att smycket innehåller då minst 800 gauss.. Örhängen innehållen minst magnetstyrka på 1000 gauss, sedan armband och halsband som har varierade magnetstyrkor och den starkaste produkten är powerhjärtat ämnat för lokalbehandling av en åkomma..

Det finns ingen överkant med hur många magneter man kan använda samtidigt, och smycken kan man använda både natt och dag. vissa tar aldrig av sig dem, men det är bra att komma ihåg att om man inte använt magnetsmycken tidigare och köper flera som man börjar använda redan från början, kan man sova med bara en magnetprodukt eftersom dessa också ger energi. Men nästan alla som haft sömnproblem av våra "magnetkunder" upplever att de sover mycket bättre genom hela natten med hjälp av en magnet.

OBS! Vilken magnetprodukt man än använder börjar magneten behandla utifrån stället den sats på. har man då te.x ett armband behandlar den kanske först handen (även om man ej har värk eller annat där aktiverar den cirkulationen först från behandlingsstället) och vandrar sedan vidare uppåt armen och sedan i resten av kroppen. Har man då någon åkomma i te.x axeln kan värken bli värre innan det blir bättre. magneten behandlar stället och ska pressa sig igenom vidare till resten av kroppen. I detta fall försök hålla ut. innom ca en timme till en och en halv känner man av en lättnad. Man känner en varm känsla skölja över en och märker sedan småningom av att värken försvinner. man brukar dock ta i beaktan att det tar längre att behandla en åkomma som har varit långvarig. i detta fall att man inte känner att det lättar kan man använda magnet produkterna försiktigt i början tills man känner att det börjar lätta. Detta gäller också migrän.

Om man då vill börja med en magnetprodukt har det visat sig vara effektivast med ett armband eftersom det är närmast pulsådern. Eller då powerhjärtat som man kan fästa fast var man vill. Från energetix wellness (by Petra Döring) hittar man magnetprodukter för alla. kvinnor, barn, män och även djur. Det finns smycken för alla stilar och användningssyften. magnet produkter för djur sägs lindra te.x allergier, epilepsi och får djuren att prestera bättre och återhämta sig bättre t. ex för travhästar efter en tävling. I flera länder förbjuds t.o.m magnetens användning tiden före agilitytävlingar för hundar eftersom det numera räknas som doping.

Tänkte gå igenom magnetprodukterna och förklara lite hur de ska användas.. Förutom vanliga smycken som örhängen, ringar, halsband och armband finns okså skosulor med magneter, bälten, en magnet att fästa i skjortkragen, glas underlägg, en vattensticka att magnetisera vatten med och powerhjärtat.

Skosulorna tycker jag är en smart ide. de kan användas i skor förståss, te.x arbetsskor som man använder största delen om dagen och ifall man ska resa kan man sitta på skosulorna under flygtiden för att förhindra att få överflödig vätska i fötterna, och hålla blodcirkulationen igång under lågtrycket!? heter det så? =)



Sedan kan de sättas under bäddmadrassen i hotellrummet för att behandla. te.x ryggsmärtor eller sömnsvårigheter. Minns dock att ta med dig dem hem igen sen.. =)

Powerhjärtat är den starkaste magnetprodukten på 2200 gauss. Den är ämnad för punktbehandling för smärta. Te.x om du har migrän eller sjukt i axeln kan du sätta produkten nära det stället där smärtan uppkommer och får på så sätt lindring snabbare eftersom man inte behöver väntta på magnetens effekt att vandra upp ända från te.x handleden om du då har ett armband. dessutom är den ju starkare också.



under regelbunden användning av magnetsmycken har du bättre blodcirkulation och kan lindra en del smärtor innan de ens hinner åppstå. Vi har fått fin feedback på denna produkt på allt ifrån migrän till mensvärk, ryggsmärtor och reuma.

Vattenstickan är min nästa hit-produkt. Den kan användas till flera olika saker. Den magnetiserar vatten genom att man tappar upp vatten i te.x en kanna, blandar om med vattenstickan i 5-10 sekunder och så har man magnetiserat vatten..

 

Varför ska man då dricka magnetiserat vatten? Jo.. för att varje gång en vattenledning kröks och vattnet pressas fram med kraft förstörs en del av mineralerna och tills det då når våra vattenkranar är det inte så rikt på mineraler mera, för att inte tala om allt annat som kan komma med vattnet från rören. Det kan vara metaller eller bakterier som vattenstickan neutraliserar.

 Om man tappar upp vatten i två glas och magnetiserar bara det ena kan man garanterat känna skillnad.. Det magnetiserade vattnet är mjukare och smarkar ganska långt likadant som källvatten man köper på flaska. Hundägare vet att hundar söker sig till diken och vattenpölar för att dricka fast hur smutsigt vattnet än kan vara, eftersom de känner av mineralerna. En kund som köpt vattenstickan av oss har en katt som inte dricker vanligt vatten mera. Den jamar om vattenskålen är tom och vägrar dricka vanligt kranvatten.. =)

Det intressanta med det är ju att man inte kan säga åt ett djur vilket vatten den ska tycka mer om, men jag vet vilken skål djuret väljer om du testar.. =) Andra fina resultat med vattenstickan är på barn med hudåkommor som te.x psoriasis. De har magnetiserat vattnet i badkaret och utslagen har gradvist blivit bättre och försvunnit. Det kan vuxna också göra, de som har badkar. På samma sätt även här blanda om 5-10 sekunder.

Rengskogsväxter som te.x orkidéer älskar magnetiserat vatten och gör knoppar som aldrig förr, även andra blommor lönar det sig att testa på. Jag har alltid stickan att stå i en vattenkanna så har man nära till hands.

Kaffe som är kokat av magnetiserat vatten ger ingen brystbränna!? haha, vet inte vad det egentligen heter.. men det är testad sak. Magen fungerar bättre för de som har trög mage och ämnesomsättningen får en kick för de som följer nånslags diet. Dessutom neutraliserar det ett ämne i rödvin som på finska heter tannini, så man inte får någon spränghuvudvärk dagen efter.. fast då kan man ju alltid också ta till powerhjärtat.. haha..

Man får ta det lite med humor, men på fakta vet jag att såväl magneter som magnetiserat vatten har hjälpt en massa bekanta. Tveka inte att prova på detta, vad har du att förlora? inte så mycket emot vad du har att vinna om det faktiskt fungerar. man får dock ha i åtanke att magneter fungerar olika snabbt och effektivt på olika individer, beroende på om man har en eller flera åkommor och hur pass allvarliga de är.


En del produkter innehåller även koppar, som är forskat att är det enda ämnet som huden släpper igeom till blodomloppet. d.v.s kroppen tar åt sig koppar av smycket när den behöver det. då kan det lämna lite grönt på huden, men det är bara att tvätta bort med tvål och vatten. Det kan hända mer i början när smycket tas i bruk, men senare ska det inte inträffa varje dag utan ibland när kroppen då behöver koppar.


tja, det var väl ungefär vad det nu finns att berätta.. tycker jag förklarar allt kring dethär mesta hela dagarna så jag blir alldeles snurrig, men jag svara gärna på frågor kring detta om det är något ni vill veta. Gravida i den första trimestern som inte använt magnetsmycken tidigare, rekommenderas vänta tills de kommit in i trimester 2. det finns inga konkreta bevis på att magneten kan störa fostret på något sätt, men eftersom man kan känna av effekten ganska kraftigt är det bättre att man inte delar kroppen med någon.. =)  Även personer med pacemaker råds inte använda magnetsmycken eftersom det kan störa apparaten. annars är det ingen fara. butikslarm går ej igång, men bankkort råds ej vara nära powerhjärta för det kan avkåda magneträmsan. och sätter man ett powerhjärta på en klocka stannar den eftersom magneten är så stark. men då är det bara att ställa om tiden.


Nåjaa.. hur ser de då ut? här är mina personliga favoriter..


 


 Armband med strass.. Det med fyrkanter blev jag kär i direkt.. det är precis min still. =) (69 euro) och ett flexi med runda strasser i mitten (65 euro).. Pris på armbanden är ungefär från 27 euro upp till ungefär 80 euro beroende på om det är i bara stål, om det innehåller koppar, har gulddetaljer eller stenar..



Ringar.. jag tycker det är snyggt att ha dessa båda att pryda mitt  finger.. den med stora stenar (55 euro) och den med små 39 (euro)


Det finns fårståss billigare alternativ också.. tycker dessa smycken är rätt prisvärda i förhällande till kvalitén, och även andra smyckesdesigners har börjat använda slipat stål mer och mer..


Om du är intresserad av att ha ett hemma-party får värdinnan fina förmåner att välja produkter för. det kan vara en idé om du tänkt köpa flera produkter.


Jag och min mamma kommer gärna och har party i österbotten med omnejd ska vi säga.. =)

bara att ringa och boka in ett datum.. Vill du att jag skickar en katalog, kan du maila adressen till eeemmmaa@hotmail.com

Vi har en hel del smycken i lager på mammas frissasalong, så dit går det också att komma och köpa och så får man en uppfattning om hur de ser ut påriktit för de som valt ur katalogen.. =)

Vardagar: Neta’s Hårcenter tfn: 0503827174 Andra tider: Emma 0505221344

Har ganska många fler smycken själv.. ser snart ut som en levande julgran.. =) men de får ni se någon annan gång..

Hohho, sori för detta oändligt långa blogginlägg, måste erkänna att jag skrev det mest för min egen skull faktiskt, så jag har det sparat nånstans och kan hänvisa intresserade hit.. =)

 

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Hittade detta blogginlägg då jag skrevsökordet magnetsmycken. Har en liten fråga om vilka förhinder som finns för att använda magnetsmycken? Hur är det med epilepsi? Kan epileptiker använda sig av magnetterapi?
    Tacksam för svar! :)

    SvaraRadera
  2. Ja.. Det går nog bra för epileptiker att använda.. Inga biverkningar alls som jag hört om, utan precis som för alla användare ska man lyssna på sin kropp när man börjar använda magnetprodukter och ifall man känner sig svimfärdig eller illamående tar man av sig produkten och vänjer kroppen vid den försiktigt genom att utsätta kroppen för magnet i etapper tills man inte känner obehag mera.. Angående epilepsi har det kommit en massa positiv feedback om hundar med epilepsi, som inte har anfall alls när de använder en magnetprodukt.. Om det sedan har lika bra effekt på människor kan jag inte svara på.. Allt är så individuellt från person till person och beroende på vilka symptomer man har.. Men tror inte du fölorar på att prova.. Har nog endast hört positivt om magnetterapi och epilepsi, men rådfråga en läkare om du är osäker..

    SvaraRadera
  3. Hej Emma. Du pratar om hjärtat... kan man använda det i förebyggande syfte eller ska man helst bara använda det när man har ont?
    MVH//Lotta nyfiken

    SvaraRadera