tisdag 31 januari 2012

Var är koh lanta?

Ja.. det kan man ju fråga sig.. koh lanta tillhör provinsen krabi och består av en grupp med öar, varav dom två största lanta noi och lanta yai.. vi befinner oss på lanta yai på klong dao stranden.. vilket är ca 1 1/2 timmes bilfärd från krabi.. ön är 22km lång och 4 km bred..

image



Sträckan är alltså inte så lång, men det är mycket trafik och man är tvugen att korsa två floder för att komma till lanta yai.. och det gör man såhär..

image



Till phuket får man antagligen räkna med 4 timmar kanske, eftersom man ska ta sig  över floderna igen, och längre in mot bukten.. till bangkok läste jag nånstans att är ca 500 km.. men allt tar liksom längre här än hemma och man kan inte räkna med samma hastigheter..

image



Det finns iget större centrum här, förutom Saladan Village som är en fiskarby. Och old town som är längre ner på ön där man försökt bevara den gamla thailändska kulturen.. vi har inte besökt någondera, men tänkte vi skulle smälla iväg till Old town idag eftersom solen inte behagar lysa annat än med sin frånvaro...

Japp.. det gör vi..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar