torsdag 9 augusti 2012

Sjuklingen..

Glömde ju berätta om Tim.. vår snart 2 åriga cockerspanielhane, som under det senaste halvåret tappat vikt.. mest märkbart den senaste månaden..

image



Och detta beror absolut inte på matvägran.. tvärtom äter han som besatt allt han kommer över.. eftersom både ryggkotor och sittben kändes av märkbart vägde vi honom, och från lite på 15 kilo hade han tappat till 11,2 kilo!? Och fyra kilo är jättemycket på en 15 kilos hund..

Efter veterinärbesök kunde vi konstatera att det antagligen beror på nedsatt funktion av bukspottskörteln och kroppen kan därför inte ta upp näringsämnen ur födan..

Så nu efter en vecka med specialfoder och medicin väger han 12,1 kilo.. så sakta men säkert kommer nog vikten tillbaka..

Ganska kritiskt var det nog, eftersom han nog inte skulle klara av att väga mycket under 10 kilo innan han hade fått läggas in för behandling.. och jag har märkt att han blivit smalare, men kunde nog aldrig gissa att han vägde så lite.. min lilla bääbis.. =/ men nu ska det nog bli bättre.. jag som redan hann tänka det värsta..

Både specialfodret och medicinen kommer han att vara beroende av hela livet.. men vi ska göra ett blodprov nästa vecka för att konstatera fakta.. veterinären menade dock att det inte finns annat det kan vara.. men bättre att få det upprett så vi kan fortsätta.. detta kommer att kosta oss två gånger mer än en normal hund utan specialfoder gör, men vad gör man.. han tillhör ju vår familj..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar