onsdag 30 december 2015

Kaffebesök och tvättkaos

Igår for Miiki och William till kokkola för att besikta bilen. Jag och Vanessa fick trevligt sällskap..



Bla, bla, bla tyckte Vanessa och drog en lång middagslur.  Det blir konstigt nog så tjattrigt alltid då jag och Linda är på samma ställe. =)


"Step into my office", typ. Tvätt, mera tvätt och ännu mera tvätt. Kan inte fatta att 4 pers smutsar ner sådär mycket kläder dagligen. Och då ingen har tagit sig tid att tvätta under julfirandet har man en del att bita i. Tycker jag lägger ner otaliga timmar att reda upp där, men ändå hopar det sig hela tiden. Alltid då Miiki fräser att "Ja har int na rein kaliisä" så vet man att det bara är att kavla upp ärmarna och ta sig tid till det. Jag och barnen klarar oss ganska bra tycker jag även fast man inte skulle tvätta varje vecka. Fördelen med att ha barnkläder som intresse antar jag. =) Men förvaringen av smutstvätten kommer ganska snabbt emot och det är finare att ha fria golv än högar överallt så ganska regelbundet får man anstränga sig iallafall. Tvätt är nog den hushållssysslan jag haft störst love-hate förhållande till och något jag fortfarande oftast måste tvinga mig till. Someone's gotta do it! Miiki har blivit tilldelad den minst lika givande uppgiften att plocka i och ur disken numera. Lite ska dom hjälpa till Papporna också. Miiki är väl rätt bra på att hjälpa till i hushållet när han ger sig på det. Det är väl kanske inte så värst regelbundet alltid bara. =)



Har i allafall fått sortterat bort alla urväxta kläder så nu ska jag klicka hem lite nytt bland alla reor. Och jo, vi har båda barnens kläder fortfarande i hjälpköket då det är så bekvämt. =) Man behöver inte frakta upp dem till övervåningen och få ner dem då det ska tvättas fast de nog har egna garderober på vinden. Nåh.. sen då de sover i eget rum får nog kläderna flytta upp också. Märkte då jag grävde i mina gömmor att Vanessa har nästan allt hon behöver i st.92. Men det är nog mer 86 vi kör på ännu så lite komplettering behöver vi. Och jag som inte ens ha ansträngt mig att shoppa så mycket barnkläder på länge tycker jag. Köper alltid från h&m:s reasidor om det finns något fint i större storlekar och så har hon fått en massa både till födelsedagen och nu till jul. Bra så.

Nu ska vi försöka bege oss till stan för att handla mat till nyåret. Får se hur det går med barnen. William hade uppfört sig exemplariskt igår med Miiki så tvivlar på att det händer två dagar i rad. Men mat måste man ju ha. Har tänkt försöka bli kvitt sockerberoendet också nu som start på det nya året så borde handla hem lite mindre söt mat också. 

Jaja.. nu ska vi iväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar