söndag 5 februari 2012

Phuket buller och patong

Kvällen spenderades som sagt var i patong.. slänger upp en karta i samma veva så ser ni lite var det är..

image



Phuket vågar jag nästan påstå att är thailands största turistcentrum och här hittar man ALLT!  Det har nästan börjat likna mer Las vegas sen vi var här för fem år sedan och förlovade oss..

Jag trodde att jag någorlunda kände till karon beach, kata beach och patong, med dess shopping centrum Jungceylon..

Från shopping centret fortsätter den gigantiska partygatan Banglaroad, där alla diverse barer är uppradade som på ett pärlband.. här finns ladyboy barer, ordentliga dansbarer, irishpubs och phuket Hard rock cafe en bit bort.. något för alla i princip.. dessutom är det inte bara en gata mera, utan har bildat en liten mini-party-stad mitt i patong..

Phuket town är det lite längre avstånd till, och den mindre staden som vi minns det har vuxit till ordentligt kunde vi konstatera när vi passerade påväg hit till kata beach.. liksom patong också, som numera "aldrig sover" heller..
Alla gator har dubbelt mera butiker, restauranger och barer än för bara något år sedan, och när vi körde om hotellet vi bott på för då fem år tillbaka på karon beach, kände vi knappt igen oss..

Gick vi mot kata beach kom vi till Dino bar, en restaurang med minigolfbana där alla servitriser ser ut som wilma i flintstones.. där kommer det en kvinna varje kväll med en elefantunge som barnen får mata med minibananer.. och mycket riktigt var hon där även ikväll..

Går man vidare mot patonghållet, passerar man Buffalo steak house och karon jewllery, där vi köpt våra förlovningsringar.. det såg vi en skymt av också från tuktuken.. men nog har stället då ändrats..

Phuket är så otroligt annorlunda än koh lanta.. på koh lanta bor alla i enkla hus i ganska trashiga områden, då man bäst kan förlikna det med att flytta in i en potatiskällare, till Phuket där folk går omkring med ipads, take away latte från starbuks och bär sin fake chloe-väska på armen med bravur.. nå kanske inte alla, men hela området har snyggats upp, hotell byggs upp hela tiden och deras valuta Baht har stigit avsevärt i värde.. eller i allafall har priserna stigit.. det går bra för thailand, i varje fall för phuket.. och det är nog bara roligt att se tycker jag..

Vad gjorde vi då i patong? Jo i princip samma sak som de två föregående gångerna vi varit där..

image



Varvade Jung ceylon, jag gick in på första bästa sportbutik och köpte äkta långskaftade vita converse skor till våren för ca 25 euro..

image



Sen åt vi glass på Swensens..

image



*Yummie*

image



Och så köpte  jag ett par havaianas flip-flops för en tio lapp.. två par skor för 35 euro är inte dåligt.. =)

image



Fortsatte mot banglaroad och allt buller och tittade omkring.. sen tuktukkade vi hem..

Någon kväll ska vi till Phuket hard rock cafe, bara för att jag aldrig varit på ett sådant förut... =)

Hela dagen har vi agerat som mökkihöperöt och inte lämnat vår altan över huvudtaget förutom frukkosten.. solade hela dagen, och när det blev kväll beställde vi roomservice för att orka shoppa.. sen blev det dusch och patong..

Nu ska vi avrunda med första delen av morden i sandhamn, och ice tea..

Oh yes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar