måndag 16 mars 2015

Ruka we have missed you

Vi är alltså här i Ruka sedan i torsdags..



Idag var den sista egentliga dagen vi är här då vi bara ska städa lite och packa i bilen imorgon och vända kosan hemmåt igen.. Det har varit precis det jag behövt nu verkligen!



Ruka, we have missed you! 💕 Vi har varit på vagnlenkki med en svägerska och pulkkat lite.



Vanessa spydde ner sig tre gånger den andra natten vi sov här och pyjamasarna hade åtgång. Sen såg det ut att vara bra och hon åt gröt (om än något motvilligt) på morgonen. Och sen då vi packat ihop oss från pulkkabacken tänkte vi ta en kaffe vid lämmintupa/kahvila där de har renar och huskyhundar ibland, men påväg dit la hon av en till kaskadspya i bilen så det var bara att styra bilen hem mot stugan.

Imorsse åt hon sin morgongröt som vanligt och sov i bilen påväg till posio och Pentikfabriken där jag, fammon och vanessa spenderade eftermiddagen. Innan vi startade hemmåt sänkte hon en stor slurk mjölk och på vägen spydde hon igen.. Den andra gången vi cleanat bilstolen och tvättmaskinen går varm. Thank god för att mamma köpte en tvättmaskin hit till stugan ifjol.




Sen är både jag och Miiki lite svimfärdiga och har muskelvärk, hans bror har varit sängliggade från att vi kom tills ikväll.. It's gonna be a long ride home! Har vilat lite med Vanessa ikväll sålänge William och fammon drog till parken för att rutscha och byggde ett par snögubbar här vid stugan. Sålänge vi var till posio hade han varit med faffa och pantta flaskor som vi hitta här i förrådet och köpte en leksaksmönkijä för pengarna. Han älskar att bo som vi gör nu då han har både oss föräldrar, fammo å faffa, farbröder och deras flickvänner nära. Han kunde bra bo såhär resten av livet.

Ikväll har han sett på Emil på ipaden och tycker det är så kul då hans pappa vrålar "Eeeemiiil!". Vissa i Williams ålder är rädda för Emils pappa har jag hört, men inte här. här skrattar han bara. Min stora lilla bebis vad du växer fort. Hans vilja växer också. Numera är INT ett ganska vanligt ord och beryder nej i princip. "Ny ska vi lägg på pyjamas" "Iiiiintt"! =)



Herr tvärtemot. Detdär med att hoppa och klotta i vattenpölar är nog hans thing för tillfället. Och lika förvånad och sur blir han jämt då han blir blöt. Det är motigt att vara två.
Nu ska jag börja sova så vi får frukkost i barnen samt packat oss in i bilen innan eftermiddagen imorgon. Nighty night!



Tack för denna gång Ruka! Vi säger det varje gång vi kommer hit och inser att vi är här så lite att vi måste komma hit mer. Det här stället är Lugn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar