fredag 24 juli 2015

Manduca vs.Ergobaby

Har precis (efter att ha konkkat på Vanessa hela dagen i babybjörnen då hon är snuvig och inte sover nån annanstans) insett att vi behöver en sele man kan bära större barn i än 12kg, eller vad som nu var viktgränsen för babybjörnen.

William tyckte inte om selen då han väl började röra på sig, men vår vardag är nog inte möjlig utan en sele då hon fortfarande är rätt fäst vid mig och vill vara nära, inte minst då hon vaknat och det sku ta till halva dagen innan vi kan äta frukkost annars. Och vad bra då man är på ställen där det är krångligt att komma fram med vagnen. Är ingen sjalmänniska och orkar inte lära mig hur man ska binda dem. det ska gå snabbt att fästa ungen helt enkelt.

(Sidenote: Vi har en phil&teds bärrinka, grå/röd som endast blev använd två gånger då William hatade att sitta i den till salu. Maila mig vid intresse på emma.skuthalla@hotmail.com)

Vi har en babybjörn nu med bättre stöd för ryggen för den som bär än kanske de mest "perusmodellerna" och den har funkkat bra hittils, men nu märker jag att hon börjar tycka att den är för trång på bredden som man inte kan ställa på babybjörn, endast längden. Eller annars bara tycker att den är obekväm.

Är väl medveten om att det finns ergonomiskare selar, men eftersom vi int haft någon som behövts bäras vidare länge blev det en enkel till början.

Valet står nu inte så otippat mellan Manduca och Ergobaby. Enligt googlade bilder ser större barn ut att ha det bekvämast i en ergobaby 360. Vad är era erfarenheter som ha bärt på större barn? Vilken sku ni välja?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar