torsdag 2 april 2015

Vardagsflow och språkutveckling

Väldigt produktiv dag som omväxling, Skönt! På förmiddagen bakade vi två kakor. En frusen ostkaka och en vitchokladkladdkaka. Sen tvättade vi två maskiner tvätt och diskade undan. Påskpynttade lite och ikväll kom Moffa hit och lekte med William och smakade kladdkakan.

 

Recept kommer här innom kort. Vanessa trivs bara mer med william och ska göra allt som han. Imorsse te.x tvättade vi tänderna allihopa.










 
Okej, hon har ju inga tänder alls ännu så jag tvättar ju verkligen inte, men hon har fått en egen tandborste att klia tandköttet med så hon känner att hon gör lika. I sin tur ska ju William också ha allt lika som henne och är plötsligt jätteliten och hjälplös. 😄


Det bästa hon vet är när hon får gå bananas i lekrummet med William. (Har plockat bort de minsta smådelarna så hon inte hittar något att kväva sig på). Brukar låta dem leka ifred en stund varje dag då jag te.x gör något på datorn en bit ifrån.

William utvecklats verbalt jättemycket nu. Han babblar non stop hela tiden, undrar var han har fått de generna ifrån. 😊 Han var lite efter enligt sin ålder med det tyckte jag, om man jämför med andra i samma ålder. Men nu har det hänt jättemycket bara den senaste månaden. Idag lärde han sig säga R. Orden har lite fler betoningar och ändelser kanske, men han uttalar orden rätt i slutändan. Wohoo! och så klappar han åt sig själv och säger dukti! 😊 Mjölk te.x sa han idag som tidigare var "ekkä". "Hisa de" har han också sagt en tid som nu har blivit "Häde".

Dessutom har han reda i en massa vems saker är. "Hitt e Willams mysso", "Hitt e moffas Traktoon", "Hitt e faffis lastbiiln", Och en massa "Hitt e mammas", "Hitt e pappas" och söker bekräftelse på att han har rätt eller sa rätt. Mama's litte baby is a big boy now. 😊
Nu sover båda barnen, Miiki kom hem och jag ska göra färdigt bloggheadern. Bra dag, mera sånt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar