söndag 19 april 2015

Vårmarknad och traktorjacka



Idag var det markand med mommo på schemat. Vi köpte det vanliga - en ballong, lakuremmar och en fin uteprydnad att ha vid trappan. Rätt kallt och rått var det så vi orkade inte så länge. Sen sku vi äta, och jag fick spontant idén att vi sku göra det på strandcamping.


Sagt och gjort, balttade vi ihop oss i bilen och styrde mot larsmo. Väl på plats fick vi inget liv i någon av barnen trots tappra försök, då de bestämt att ta dagsvilan tidigare. Miiki hade hämtat nån bildel eller nåt i jeppis så han fick ta hem en familjeportion Görans kebab, men lite harmad var jag nog då det inte blev av nån strandislunch. Nåh.. nästa gång.

Här hemma har vi inte gjort så mycket. Har varit jättetrött och somnade med Vanessa då hon vilade här mot kvällen trots andra planer. Fick beställt en ny vårjacka åt William då hans fleecejacka blivit allt för liten under vintern. Det blev denhär från maxomorra. Och ni kan ju gissa ifall han kommer att tycka om den.

Den har löstagbar fleece, vilket jag tycker är den bästa funktionen med sånhär kläder. Då kan man använda den tidigt på våren genom hela sommaren, hösten och vintern tills det blir för kallt. Nu borde vi bara hitta ett par svarta byxor till så blir det nog perfekt. Tog rejält med växmån så hoppas att den inte är för pösig nu till en början.

Sådär i övrigt har jag inte varit någon större fan av maxomorra. De bodyn vi hade åt William under bebistiden som tvättades ofta hade jättesvårt att hålla färgen och ytnoppades efter de första typ två tvättarna. Det är nog under all kritik tycker jag då de ändå är såpass dyra. att bommullen och kvalitén överlag är bra kan nog hända med det ser ju inte så snyggt ut och efter ett och annat småbarn lär man sig nog vad som är bra kvalité. Jackan är softshell så tror nog att den fyller sin funktion på alla plan och att vi är nöjda med den, men fler vardags kläder blir det nog inte.

Miiki har nu fyllt och eldat upp baljan så vi ska varva ner för ikväll med lite välbehövd ensamtid. Imorgon är det full fräs igen har jag påkänn.

2 kommentarer: