torsdag 21 maj 2015

Still on vacationmode

Vi fortsätter våra semesterrutiner äta, bada, sova omvarttannat för Vanessa och mest bara äta och bada för William.


Båda egentligen åt lite dåligt de första två dagarna, men antagligen är det ju värmen det beror på. Båda äter Vanessas sempergröt varje morgon och knaprar på något mindre om dagarna. På kvällen är båda hungriga som vargar och lassar in mycket innan de oftast slocknar direkt efter i vagnen medan vi andra fortfarande äter. 

Igår sov William från 18:30 till 07:30 imorsse utan att ha hunnit med någon kvällsmat då han var så slut av allt rutschande och bad. Vi tog med lite till rummet ihopp om att han sku vakna och äta lite, men sällan äter han om han blir väckt så det fick vara.

Perfekt! då slipper man ju natta och får äta ifred, men det enda som hittils varit lite bajs är att de har ett annat standardmått på dörrar här än vi har hemma. Vilket gör att vi på håret ryms in i hissen med vagnen och inte alls i rummet. Då måste man först plocka in alla barn och saker, vika ihop den och sen lyfta in vagnen så. Alla gånger orkar vi inte, men till nätterna brukar vi nog försöka.

Det enda vi glömde hemma också var våtservetterna och bytunderlag så det köpte vi här. är ingen ekopolis eller så men vissa luktar så otroligt starkt och surt så jag helst hade haft med de vi är vana att använda. 



Dessa är dock helt okej sku jag säga.
köpte också hem det jag tänkte mig vara en balkongdrink en kväll.



Vilket visade sig inte vara mer än rå sprit blandat med typ mehukatti av en bartender på uppskattningsvis 14 år. Den lever upp till sitt namn i alla fall. Brain Freezer "så stygg så int i gar mä makt helldä". Det var den drinkken och man får vad man betalar för om man köper piratiserat skit antar jag. Nu har vi hållit oss till orginaltillverkkad öl istället för att avrunda dagen om alls. 

En kväll åkte vi in till Side på en öl (eller mojito för min del) och träffade lite bekantta som råkade vara här på samma gång. 


Toppad med en färsk jordgubbe, vilket blev sommarens första färska. Och utsikten kunde man ju inte alls klaga på.



Tyvärr växlar restaurangen till dunkka dunkka bar vid kl.23 så vi han sitta i kanske en halvtimme och diskutera till feelismusik. sen fick man mest skrika och svänga örat närmare för att kunna föra en konversation, men helt gemytligt var det ändå med lite egentid. 

Igår var vi verkligen trötta somsagt, inte bara william utan jag och Vanessa somnade också som klubbade sälar efter kvällsmaten. Enda som orkkade balkongmysa var vår pappa. Men vi hann med mycket skoj under dagen. Bl.a så käkade vi majsbågar på solstolen i skuggan.



Vaknade yrvaket från dagsviilan..

Samlade stenar på skattjakt med pappa en bit från piratskeppet som William sprang och tvättade hela tiden i en utelavoar för barn brevid där vi solade..


Vattnade grönväxter med vattenpistol..


Åt glass och bara vädrade tårna.. Otroligt hur trött man kan bli av bara det ska jag säga. =)

Denhär dagen började med lite morgon gymanstik innan frukkost.. och efter det har vi bara slappat lite..


Vanessa viilar här på rummet och William är med mommo på hennes rum. Mors lilla egentid innan det igen är dax att dra på sig badkläderna och fortsätta badandet. 

Vad gäller att göra inköp sen så finns ett helt okej utbud bara här på hotellet. Det klassiska Te, godis, handgjorda ljuslyktor och lamppor, hupparis, T-shirts och jeans, skor, smycken och en souvenirshop med det mesta krimskramset. Kan vara att man inte får det lika billigt, men jag kan tycka att det är en lättnad som omväxlig då sakerna är prissatta. Om jag köper många saker från samma butik kan jag nog begära lite rabatt, men vi börjar ha samlat på oss lite av varje, så vi behöver inget speciellt.. Te och en pink adidasdräkt åt vanessa finns på listan, men annars blir det nog vad det blir. Är själv inte så speciellt sugen på sötsakerna de säljer, turkish delight och sånt så vi får se..

Nu börjar dagens disk-duty (av nappflaskor, skedar och grötfat) och sen bär det av till poolen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar