fredag 8 maj 2015

Underbart kaos

Dagen blev ju helt super. Igår köpte Mommo en större balanscyckel åt William då hans Puky blivit för liten (trots försök att lyfta upp sitsen). Mest är det farligt i brantta nedförsbackar då fötterna inte riktigt hinner med. Denhär har en broms, och först förstod han sig nog inte riktigt på den men sen kunde han nog bromsa lite emellan också. Frågan är ju förståss ifall han gör det om han påriktigt börjar förlora kontrollen. Tror mest att han tänkker att det är en kul greij man kan göra med cyckeln. Sen bromsar han nog på et annat sätt med fötterna än med Pukyn då den är mer ergonomisk för honom. Men visst är den fin? En riktig "bratbike". =)



Vi cycklade och skuttade mot grannarnas och halvvägs mötte Jannina och barnen upp oss.





Sen blev det picnic på terassen innan regnet kom så vi fick förflytta oss innomhus.




Senare vankkades det middag med tre hjälpredor och två rastlösa bebisar..






Nåjaa.. Let me present Syd-jeussens yngsta invånare. Alex och Vanessa, med bara nån veckas åldersskillnad.  =)





Och vad kan nu vara roligare efter regnet än den stora  vatopåtten. 


När barnen har roligt har man själv ganska roligt. Tror nog jag och Jannina avbröt fler diskussioner än vi påbörjade som vanligt men det är väl en bisak. 

Cycklande och skrattade barn, halvkasst väder, makaroner och köttfärs, frågvisa fyra-åringar, härmande två-åring, rastlösa och stundvis övertrötta bebisar, våta byxor, tröijor och gummistövlar, vattenpölar och sandlåda. Det är vad denhär dagen var gjord av. 

Då vi sku hem lämna den trotsiga och envisa spärringen på halva vägen och vägrade fortsätta frammåt. Kanske han övervägde att vända tillbaka, men då jag fortsatte muta honom med att vi ska söka hans gummistövlar hemma gick det tillsist. (där lånade han ett par som jag fick ta av honom nästan med makt). Varför tar dagen alltid slut då det är som roligast? 

Tack för idag Jannina, twinsen och Alex. Nästa gång kockar vi hos oss! =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar